Trapbalusters
Deze hoofdbalusters voor een trap zijn gedraaid in eikenhout waarna er in de voet acanthusbladen zijn gesneden. De balusters zijn een reconstructie, de oorspronkelijke balusters zijn verwoest in een brand. Aan de hand van een foto is het ontwerp gemaakt.
Trapleuningen
De Vereeniging te Nijmegen
Voor het Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen zijn deze trapleuningen gemaakt. Na de recente restauratie van de Vereeniging bleek de balustrade van een trap niet veilig genoeg. Gekozen is om een leuning te plaatsen in de stijl van andere in het gebouw aanwezige trapleuningen in mahoniehout. Op de foto’s zijn een voorbeeld van een originele trapleuning en de twee nieuwe trapleuningen te zien in de werkplaats .
Het Stadhuis te Wageningen
Na de verbouwing van het monumentale Stadhuis in Wageningen was een gedeelte van een trapleuning verloren gegaan. Alleen een eindkrul was nog aanwezig. In eikenhout is het missende deel van de trapleuning bijgemaakt en bevestigd aan de nog aanwezige eindkrul. De leuning is daarna op kleur gebracht en geplaatst.
Replica’s van antieke meubelen
Zowel moderne als replica’s van antieke meubelen worden bij Houterij de Specht vervaardigd. Tafels, kasten, stoelen, bedden, spiegel- of schilderijlijsten, bijna alles is mogelijk.
In overleg met de klant wordt een ontwerp gemaakt waarbij veel aandacht wordt gegeven aan de uitstraling en vorm van het meubel. De functionaliteit wordt niet uit het oog verloren wordt. Replica’s van antieke meubelen kunnen met dezelfde technieken worden gemaakt als de originele exemplaren. Er wordt gelet op dezelfde verbindingen,dezelfde houtsoorten, dezelfde afwerking met was, politoer (schellak) of lak.
Biedermeijer stoel
Replica van een Biedermeijer stoel in mahoniehout. De linker is de replica en de rechter de originele. De stoel in aanbouw in vooraanzicht en in zijaanzicht.
Snijwerk voor een replica schouw
Schouw in 19de eeuws huis
Na een brand die een groot deel van het interieur van een 19e eeuws huis verwoestte is deze schouw aan de hand van nog aanwezige foto’s gereconstrueerd. De schouw is uitgevoerd in eikenhout en is niet zoals de oorspronkelijke schouw donker gebeitst maar blank afgewerkt zodat de kamer een lichte uitstraling behoudt.
Schouw van begin 20 ste eeuw
Voor de reproductie van deze schouw is alleen het snijwerk uitgevoerd door Jan van Harskamp. De oorspronkelijke schouw stamt uit het begin van de twintigste eeuw en is in de loop der jaren verloren gegaan. De reproductie is gemaakt aan de hand van oude foto’s en aan de hand van de oorspronkelijke nog aanwezige lambrisering van de kamer.
Nieuwe meubelen
Hoekkastje
Hoekkast als televisie- en audiomeubel in eikenhout met dubbel scharnierende deuren.